Koti

5 tärkeää asiaa, jotka tulee pitää mielessä, kun valitset puisia ikkunoita ja ovenkarmia

Jos harkitset puun valitsemista ikkunoiden ja ovien kehysten rakentamiseen, sinulla saattaa pyöriä päässäsi monia kysymyksiä, joten katsomme joitain asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä, jos päätät. puu on oikea valinta sinulle.

Tiivistä puutavarasi

Jos ikkunasi tai ovesi on valmistettu puusta, ne altistuvat elementeille 365 päivää vuodessa, mikä voi aiheuttaa paljon ongelmia, jos et huolehdi niistä kunnolla. Ne on luonnollisesti sinetöitävä, muuten joudut vaihtamaan tai korjaamaan ne aivan liian aikaisin. Ne tulee myös sinetöidä säännöllisesti, mikä ei tarkoita viikoittain, mutta kannattaa sulkea ne uudelleen vähintään muutaman vuoden välein, jos haluat niiden kestävän mahdollisimman pitkään.

Valmistautuminen sulkemaan ne uudelleen

Tämä on hankala osa, ja se on asia, jonka monet ihmiset eivät huomaa, minkä vuoksi he kohtaavat edelleen ongelmia sen jälkeen, kun he ovat sulkeneet puunsa uudelleen. Ennen kuin aloitat niiden käsittelyn, sinun on varmistettava, että ne ovat mahdollisimman puhtaita, joten se tarkoittaa, että likaa, öljyä, rasvaa tai kaikkea muuta, joka on päässyt oviin ja ikkunoihin, on päästävä eroon. Vasta kun ne on valmistettu kunnolla, voit sulkea ne uudelleen turvallisesti tietäen, että tekemäsi työ ei mene hukkaan.

Älä välitä halvasta puusta

Jos olet jo katsellut ympärillesi ja huomaat varmasti, että puu ei ole halvin vaihtoehto, jonka voit valita, joten jos päätit valita tämän vaihtoehdon, voit valita halvimman näköisen puun. Tämä ei välttämättä ole huono asia, eikä kotisi näytä kamalalta puutahrojen takia. Voit levittää puutavaraasi petsillä, jolloin se näyttää automaattisesti kalliimmalta, ja petsi ei vaikuta kykyysi nähdä puun syyt, jos se on jotain, josta olet huolissasi.

Testaa ensin tahrasi

Tiedätkö ketään, joka hyppää johonkin pää edellä edes ajattelematta seurauksia? Et halua olla se henkilö, kun on kyse puun värjäyksestä, koska se aiheuttaa sinulle paljon vaivaa, jos sotket jotain. Ota muutama pala puusta, jota käytettiin ovi- tai ikkunapuitteesi rakentamiseen, ja testaa eri tahroja nähdäksesi, mikä niistä on sinulle paras. Joskus tahra voi olla liian voimakas, etkä tajua tätä ennen kuin on liian myöhäistä.

Viimeistele öljyllä

Kun olet tyytyväinen siihen, miltä kaikki näyttää, sinulla on aina yksi vaihtoehto päättää, haluatko valita vai et. Voit levittää öljyä puuoviin ja ikkunoihin, jotta saat kauniin mattapinnan, joka näyttää luonnolliselta. Tämä ei vaikuta puun väriin, vaikka olet petsannut sen, mutta se imeytyy puuhun estääkseen sitä kuivumasta. Se antaa sille myös entistä paremman suojan elementtejä vastaan, mikä on hyödyllistä asuinpaikasta riippumatta.